2010. december 14., kedd

Fürdősó

A fürdősóra ugyanazok vonatkoznak mint a szappanra :)

Hozzávalók:
- tengeri só
- szódabikarbóna
- keserűsó (patikában kell keresni)
- szappanszinező
- illóolaj
- csini üvegcse

Végy tengeri sót, szódabikarbónát és keserűsót, keverd össze. Aztán olvasszál szappanszinezőt, add hozzá, meg az aromát is, tedd pofás kis üvegizébe és kész. 
Egy nagyon jó javaslat, ha sokat csinálsz egyszerre, egy színből/illatból: kezdetben csak kevés szinezőt olvasszál, és kevés só-keveréket adjál hozzá, majd ezeket tedd félre és megint egy kevés szinezőt olvasszál, és kevés só-keveréket adjál hozzá, különben a festék rácsomósodik egy-egy csipet sóra, a többit meg nem fogja meg. Én sárgára színeztem a sót, kétfélére, és narancs illóolajat adtam hozzá, és nem előrelátó lévén nálam a csomósodás megtörént, viszont! Némi narancsszörppel orvosoltam a problémát Viszont így várni kell, hogy a sók+narancsszörp kombó megszáradjon, mert a só reakcióba lép (konkrétan elkezdene olvadni) a narancsszörp hatására, ezért kevergetni is kell, elég gyakran. A száradás amúgy pár óra alatt megvan. Ezt az anyukám, az anyósom, a sógornőim és a nagymamám kapja.

Kb fél kiló tengeri sóhoz egy zacsi szódabikrabóna és egy 10 dkg-s keserűsó került. Ehhez jött két kocka és két lap szappanszinező, meg némi narancsszörp. A nem-amatőrök megúszhatják narancsszörp nélkül is :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése